A Rocha doet mee met Dag van de Aarde Den Haag / A Rocha participates in Earth Day The Hague

 

Christenen met een groen hart

A Rocha is een internationale beweging van christenen die geboeid zijn door Gods schepping en zich inzetten voor haar

A Rocha Den Haag

A Rocha Den Haag

behoud. De naam A Rocha – ‘de rots’ – is Portugees en is ontleend aan het eerste veldstudiecentrum, aan de rotsachtige kust van de Portugese Algarve. De naam verwijst ook naar Jezus Christus, het is bevlogenheid voor hem die A Rocha in actie laat komen.

De waarden waaruit A Rocha werkt zijn vertaald in 5 C’s. Christian: onder alles wat we doen ligt het geloof in God de schepper die de schepping aan de mens heeft toevertrouwd en ons vraagt om daarvoor in beweging te komen; Conservation: het doen van onderzoek en het opzetten van natuureducatie; Cross-cultural: we focussen op samenwerking tussen mensen uit alle culturen omdat we milieuprobleem alleen met elkaar kunnen oplossen; Cooperation: we werken samen met organisaties en individuen die onze zorg voor de wereld delen; Community: we willen ons op lokaal niveau inzetten voor elkaar en de schepping en willen zo sterke relaties opbouwen die de plekken waar we wonen meer cohesie geven.

A Rocha Nederland

De visie van A Rocha is dat natuurbescherming alleen duurzaam effect heeft als het wordt gedragen door de lokale gemeenschap. Plaatselijk zetten werkgroepen zich in voor natuurbehoud in de eigen omgeving. Zij adopteren (natuur)gebieden om er in samenwerking met de eigenaar zorg voor te dragen. A Rocha Nederland werkt nauw samen met tal van andere natuurbeschermingsorganisaties.

A Rocha Den Haag

Vanaf begin 2014 zijn er ideeën ontstaan om ook in Den Haag een A Rocha werkgroep te starten. Als je meer informatie wilt weten over A Rocha Den Haag kun je mailen naar denhaag@arocha.org. Voor meer informatie over A Rocha Nederland en A Rocha International zie www.arocha.nl en www.arocha.org

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s