Eco-shopping: BusyBeezzz

BusyBeezzz is een samenwerking tussen drie creatieve vriendinnen, die graag zelf dingen maken, houden van de natuur en (volks)tuinieren en recyclen. Samen ontwikkelen zij mooie, eerlijke en handgemaakte producten zoals tassen, schorten en verzorgingsproducten van natuurlijke ingrediënten.

Kraam op Earth Day
BusyBeezzzOp Earth Day Den Haag komt Elmarie producten van BusyBeezzz verkopen. Elmarie groeide op in Zuid-Afrika, waar haar moeder een atelier voor trouwjurken had. Tussen de stoffen leerde zij al jong van haar moeder werken met de naaimachine. Later volgde ze een opleiding in textiel en ging ze in Londen woonde, waar ze jarenlang projectleidster was van een initiatief waarbij vrijwilligers van allerlei ethniciteiten samenwerkten aan het realiseren van 51 wandtapijten die samen de geschiedenis van de wijk vertelden.
Nu woont zij in Utrecht Kanaleneiland waar ze via haar werk bij Huis van Vrede een open naaiatelier leidt voor asielzoekers, nieuwkomers en buurtbewoners. Een project dat mensen verbindt die leven in een tijd van onzekerheid en wachten en ze ruimte biedt om nieuwe vaardigheden te leren en nuttig bezig te zijn.
Elmarie verkoopt spullen die in het open atelier in Utrecht zijn gemaakt. Een droom is op termijn een industriële naaimachine bij elkaar te verdienen.

Lees meer over BusyBeezzz op hun website.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s