Milieu-organisaties (non-profit)

A Rocha Den HaagA Rocha Den Haag
A Rocha is een christelijke beweging die zich inzet voor natuurbescherming. Wereldwijd wordt aan kleinschalige projecten gewerkt, ook in Den Haag is een groep actief.

Logo AVNAVN – Algemene Vereniging voor Natuurbescherming voor ’s Gravenhage en omstreken
Den Haag kent als enige stad in Nederland een eigen natuurbeschermingsorganisatie, de AVN. De vereniging volgt de ontwikkelingsplannen van de gemeente en zet zij zich in voor de kwaliteit van het groen in Den Haag. Veel vrijwilligers werkten in de loop van de jaren mee aan deze bijzondere vereniging; van natuurdeskundigen tot juristen. De vereniging kent momenteel zo’n 5.000 leden. Lees meer over de AVN op hun website.

Schild-BPT Bezuidenhout witBuurtpreventieteam Bezuidenhout
Het Buurt Preventie Team (BPT)-Bezuidenhout wil van het Bezuidenhout de veiligste en meest leefbare buurt van Den Haag maken. Zij doet dat voor en door Bewoners, Bezoekers, Bedrijven en Beroeps(hulpdiensten). Vrijwilligers van het Buurt Preventie Team (BPT)-Bezuidenhout lopen en fietsen daarom bijna dagelijks, overdag en ’s avonds,  door het Bezuidenhout. Het BPT doet o.a. Meldingen Openbare Ruimte, participeert in leefbaarheids- en veiligheidsacties van de gemeente en de politie en biedt ondersteuning als EHBO’er en verkeersregelaar bij evenementen. Lees meer op hun site.

Duurzaam Bezuidenhoutlogo_duurzaam_bezuidenhout_witgroen_klein
De werkgroep Duurzaam Bezuidenhout werkt aan een groener en energiezuiniger Bezuidenhout. De ambitie is om de groenste wijk van Den Haag te worden. Om dat te bereiken, geven ze duurzame tips speciaal gericht op de woningtypen die in deze wijk voorkomen, rekenen uit wat energiebesparende investeringen opleveren en ondersteunen ze desgevraagd zelfs de uitvoering van energiebesparende maatregelen. Op hun website geven ze veel nuttige bespaartips voor zowel bewoners en bedrijven in Bezuidenhout. Ook zijn er voorbeelden te lezen van al gerealiseerde projecten. Door het geven van natuureducatie op scholen worden ook de jongste inwoners van Bezuidenhout al bewust gemaakt van duurzaam leven. Door boomspiegels te adopteren en scholen te helpen met het inrichten van de pleinen, werken ze actief mee aan een groenere wijk.

Dduurzaam den haaguurzaam Den Haag (Haagse Krach Karavaan)
Wil je energie en geld besparen? Comfortabeler en gezonder wonen? Haak dan aan bij de Haagse Krach Karavaan! Onder deze noemer trekt Duurzaam Den Haag, samen met duurzame bewoners en onafhankelijke adviseurs, de wijk in om te laten zien hoe je energiezuinig kunt wonen en wat de voordelen zijn. Voor elke wijk die de Karavaan bezoekt, is onder andere een beperkt aantal gratis energiescans beschikbaar. Woningeigenaren die van plan zijn hun woning energiezuinig te maken, komen daarvoor in aanmerking.

fit

oikocredit-40years-nld-rgb-red+small+151+x+93Oiko Credit
Wereldwijd hebben naar schatting 2 miljard mensen geen toegang tot enige vorm van financiële dienstverlening. Veelal omdat ze arm zijn en banken ze zonder onderpand geen geld willen lenen. Of omdat ze in een gebied wonen waar gewoon geen banken zijn. Of omdat ze behoren tot een gediscrimineerde minderheid. Deze mensen leven daardoor in een vicieuze cirkel: zonder de mogelijkheid om geld te lenen en te investeren in een kleine, eigen onderneming hebben ze weinig of geen kans zich aan de armoede te onttrekken. Oikocredit wil en kan deze cirkel doorbreken. Dankzij bijna 40 jaar ervaring ziet Oikocredit kans deze mensen (via intermediairs) met kleine leningen, microkredieten, vooruit te helpen. Met een minimum aan risico.

logo_repaircafe_largeRepair Café
Wat doe je met een stoel waarvan een poot los zit? Met een broodrooster die niet meer werkt? Met een wollen trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet! Repareer ze in het Repair Café.

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Ook reparatiedeskundigen zijn aanwezig, zoals elektriciëns, naaisters, timmerlieden en fietsenmakers. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee. Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders. Je kunt ook altijd inspiratie opdoen aan de leestafel, waar boeken over repareren en klussen ter inzage liggen.

logoSea First Foundation
Sea First Foundation (SFF) is een non-profit organisatie in België en Nederland die opkomt voor het belang en de bescherming van de oceanen en hun fauna en flora. SFF maakt mensen warm voor de pracht en biodiversiteit van het onderwaterleven en informeert en sensibiliseert tegelijkertijd over de problemen die de gezondheid van deze wereld in de weg staan. SFF richt zich daarbij vooral op kinderen en jongeren; “de volwassenen van de toekomst”.

SFF informeert over 6 belangrijke onderwerpen:

  • belang van de zee– Waarom zijn wij als mensen afhankelijk van gezonde zeeën? 
  • visserij en aquacultuur– Wat zijn de gevolgen van de verschillende methoden van vissen?
  • vervuiling op zee– Weet u in hoeverre de zeeën vervuild zijn met plastic, olie en chemische stoffen?
  • klimaatverandering en verzuring– Ook dit ernstige probleem vraagt onze aandacht waarbij iedereen een verschil kan maken.
  • welzijn van zeedieren– Kan een vis ook pijn, angst en stress ervaren? Ja, wel degelijk!
  • vis & gezondheid– Is vis eten wel zo gezond als vaak beweerd wordt?

Logo_Stadstuin-RusthoutStadstuin Rusthout
Deze stadstuin in Leidschendam is onderdeel van het grotere park Rusthout. Stadstuin Rusthout heeft een recreatieve en educatieve functie voor de buurt. Hier kunnen mensen elkaar ontmoeten en dingen leren over de buurt, over de natuur en over de herkomst van ons voedsel. Daarnaast dient stadstuin Rusthout ook een sociaal doel door verschillende sociale groepen te verbinden. Momenteel wordt er hard gewerkt aan uitbreiding en verbetering van de stadstuin.

Unrepresented Nations  and Peoples Organization

Unrepresented Nations and Peoples Organization

UNPO
The Unrepresented Nations and Peoples Organization (UNPO) is an international, nonviolent, and democratic membership organisation. Its members are indigenous peoples, minorities, and unrecognised or occupied territories who have joined together to protect and promote their human and cultural rights, to preserve their

environments, and to find nonviolent solutions to conflicts which affect them.
UNPO remains committed to offering an increasing number of nations and peoples an entry point into the international community, enabling its Members also to learn from one another; lending their support where there are setbacks and sharing their experiences in success.

Young Professionals CTK
De Christus Triumfatorkerk wil graag een open kerk zijn voor iedereen die in Bezuidenhout woont of werkt. Ook voor 25- tot 40-jarigen (jonge professionelen) die zoeken naar inspiratie, zingeving en/of een geloofsgemeenschap. Samen met hen willen we een kerk vormen waar God gezocht en hopelijk ook gevonden wordt.

Dat is ons ideaal. De realiteit is dat er een grote kloof is tussen de leefwereld van jonge professionelen en de wereld van de kerk. Dat is naar voren gekomen uit gesprekken die we met jonge professionelen hebben gevoerd. Deze gesprekken hebben niet alleen een beeld opgeleverd van wat jonge professionelen bezighoudt, maar ook suggesties en aanknopingspunten om de kloof te overbruggen. Op basis daarvan organiseren we voor jonge professionelen de activiteiten.

Een gedachte over “Milieu-organisaties (non-profit)

  1. Goedemorgen, mijn naam is Sandra een natuur liefhebster. Tijdens het nieuws kijken viel me in dat als er statiegeld gevraagd word voor flacons, bv. Wasmiddel, shampoo etc, Horeca ( grote canisters, grote blikken bv) die worden nu plat getrapt. Ik kan nog wel even doorgaan, maar ik neem aan dat de boodschap wel duidelijk is. Misschien heb ik nog weleens (zeker weten) een inval. Vriendelijke Groet SvH

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s